Wikipedia, waar of niet waar ?

Gisterenavond gezien op Nederland 2 (VPRO, tegenlicht) :

 

Tegenlicht: Wiki’s waarheid

Tegenlicht is het informatieve programma van de VPRO waarin nieuwe ideeën en trends worden onderzocht binnen de wereld van politiek, economie, sociologie en wetenschap. Het programma heeft als voornaamste doel om inzicht te verschaffen in de wijze waarop de samenleving zich vormt, zowel in ons land als daarbuiten, en de factoren en invloeden die daarbij een rol spelen.
  

Datum uitzending: 07-04-2008 21:00

Google of Wikipedia? Wie zoekt op internet -en wie doet dat niet?- wordt steeds vaker verwezen naar Wikipedia. Deze gratis online volksencyclopedie is sinds twee jaar de snelste stijger op lijstjes van meest bezochte websites. Maar weten we eigenlijk wel wat we gebruiken? Tegenlicht duikt in het verhaal achter Wikipedia en ontdekt de wondere wereld van web 2.0: hype of revolutie? Regie: IJsbrand van Veelen.

Gratis online te bekijken via deze link :

Of alles op wikipedia nu waar is ? Wellicht niet altijd, maar even kritisch zoeken naar bijkomende bronnen is een goede zoekstrategie, bij alle bronnen overigens…. Als eerste idee, wat iets is, kun je een goede oriëntatie hebben, verder staven is de boodschap ! Meer weten ? Interessant is om bvb. de bronnen, alsook de overlegpagina (2de tabblad) even te bekijken : meerdere ‘waarheden’ zijn zo te zien.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s