23 Dingen

Het zogenaamde web 2.0 leek wel een toverwoord. Termen als You Tube, Flickr, Facebook, blogs, podcasts, wiki’s, RSS, widgets, enz… vlogen ons de voorbije jaren rond de oren. Waar iets op het internet plaatsen vroeger een zaak van specialisten was, is nu niet meer zo. Iedereen draagt intussen bij. Steeds meer software maakt het ons makkelijk.

Maar omdat er zo veel is, is het niet altijd makkelijk om zo veel bij te houden. Met 23 Dingen is het mogelijk om je zelf wat bij te scholen, of gewoon even een kijkje te nemen bij het grote aanbod.

23 Dingen is een online leertraject, waarmee zelfstandig de meest voorkomende toepassingen kan leren kennen en gebruiken. 23 Dingen zijn (23) oefeningen waardoor je vertrouwd raakt met bloggen, RSS, tagging, wiki’s, podcasts, online applicaties, foto- en videowebsites en nog veel meer.  Het idee komt van Helene Blowers, Technology Director van de Public Library of Charlotte and Mecklenburg County in de Verenigde Staten.  In Nederland ontwikkelde Rob Coers een programma voor Nederlandse (bibliotheek)medewerkers. Deze training is vrij te volgen via www.23dingen.nl.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s