Collectie e-bronnen via Springer Link

springerlink-logo

SpringerLink bevat fulltext artikelen uit meer dan 1200 tijdschriften op diverse wetenschapsgebieden en ook seriewerken en een 30.000 tal e-boeken. Een grote selectie e-books (12.000 titels uit 2005-2008 zijn aangekocht door ons) is full text toegankelijk vanuit een KATHO campus (ook artikelen beschikbaar :  groen gemarkeerd).

Wat zit er in deze collectie ?

Wetenschappelijke artikelen (in het Engels, Duits en ook andere talen) , series en vooral 30.000 e-books uit de studiegebieden economie, computers en informatica, milieu, rechten, wiskunde, operations research, filosofie, linguistiek, psychologie en sociale wetenschappen, technologie, medische wetenschappen, …

Het inloggen gebeurt als ‘institution’, op basis van een KATHO toegang (IP nummer). Op elke PC op de campus, ook draadloos op je eigen laptop, kan je deze databank gratis gebruiken voor de beschikbare artikelen en e-books.

Zo’n 12000 e-books van de periode 2005-2008 zijn voor alle docenten en studenten van KATHO toegankelijk via e-books .
Hou rekening met enkele praktische zaken. Enkel de e-books van de periode 2005-2008 aangeduid met een groen blokje zijn toegankelijk. Je kan vermijden om niet-toegankelijke zoekresultaten te bekomen door eerst “within these results” te selecteren, m.a.w. zoeken in de collectie e-books, en pas dan jouw zoekterm in te typen. De resultaten die je krijgt zijn enkel boeken, waarvan die met een groen blokje toegankelijk zijn. Je kan zoeken op titel, delen uit de titel, auteur, ISBN.
Meer uitleg gewenst ? Ook iemand van onze baliemedewerkers kan je hierbij helpen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s